Herkkupullaa tännään!
On jo monena päivänä ollu mielessä nää "herkkupullat". Peruspullataikina, mutta täyte on "sekalainen" ja vaihtelee mitä milloinkin kaapissa on.
Joskus oon tehnyn ihan tavallisesti vaan pelekällä rahkalla ja hyvä niinkin.
Tännään laitoin tai oikeesta jo eilen illalla tein tuon täytteen jääkaappiin tekkeytymmää rahkaa, kermaviilii ja sattupa olemaan rasia maustamatonta tuorejuustookin ja sit vanilliinikreeemijauhetta, kananmunnaa ja sokerii. Sellanen sekamelska täyte, mutta ihekkin olin nyt kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Täyte ol ihanan pehmonen ja suun mukanen.
Jäähtyneen piirakan päälle muutama persikkasiivu ja kiivin palanen lisäväriks. Mukavan keväistä jo.
Kiilteen tein noitten persikoitten säilöntäliemestä ja hyytelösokerista..
Kesäaikaan tietty käytän kauden marjoja päällyksissä mm. mansikkaa, vadelmaa, pensasmustikkaa ym.
Minulta on kyselty joskus, että miten saan piirakan keskuksen pysymään noin hyvin "alhaalla".
No, ei siihen oo mittää ihmeellisii taikoja. Hyvä kohotus pullalle, lasilla napakasti painellaan täytteen alue ja reunoja ei sit tarvihe jättää kun ihan pienesti. Haarukalla tökkäilen muutaman kerran painelualuetta, voitelen reunat munalla, täyte keskelle ja heti uuniin 225 asteeseen. Siinäpä se.
Noita "koristuksia" en tehny kuin tännään syötäviin piirakoihin. Miun mielestä jos pakastettaviin
laittaa niin kärsii jonkin verran. Muuten voi piirakat hyvinnii pakastaa.
Ja myös tälläsii eri variaatioilla teen tilauksesta!
Tännää meiltä pihasta kaadettiin muutama puu. Ihailtava ammattimetsuria työssään! Puut kaatu just sinne minne ne pitikin. :)
Nyt Franssin kaa ulos koivunoksia kerräileen ja jos niistä sais kransseja aikaseks. Ja jos ne onnistuu nii voisin muutaman myydäkkin , jos ketä kiinnostaa. Ilimotan sitten kun saan valamiiks!
Joskus oon tehnyn ihan tavallisesti vaan pelekällä rahkalla ja hyvä niinkin.
Tännään laitoin tai oikeesta jo eilen illalla tein tuon täytteen jääkaappiin tekkeytymmää rahkaa, kermaviilii ja sattupa olemaan rasia maustamatonta tuorejuustookin ja sit vanilliinikreeemijauhetta, kananmunnaa ja sokerii. Sellanen sekamelska täyte, mutta ihekkin olin nyt kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Täyte ol ihanan pehmonen ja suun mukanen.
Jäähtyneen piirakan päälle muutama persikkasiivu ja kiivin palanen lisäväriks. Mukavan keväistä jo.
Kiilteen tein noitten persikoitten säilöntäliemestä ja hyytelösokerista..
Kesäaikaan tietty käytän kauden marjoja päällyksissä mm. mansikkaa, vadelmaa, pensasmustikkaa ym.
Minulta on kyselty joskus, että miten saan piirakan keskuksen pysymään noin hyvin "alhaalla".
No, ei siihen oo mittää ihmeellisii taikoja. Hyvä kohotus pullalle, lasilla napakasti painellaan täytteen alue ja reunoja ei sit tarvihe jättää kun ihan pienesti. Haarukalla tökkäilen muutaman kerran painelualuetta, voitelen reunat munalla, täyte keskelle ja heti uuniin 225 asteeseen. Siinäpä se.
Noita "koristuksia" en tehny kuin tännään syötäviin piirakoihin. Miun mielestä jos pakastettaviin
laittaa niin kärsii jonkin verran. Muuten voi piirakat hyvinnii pakastaa.
Ja myös tälläsii eri variaatioilla teen tilauksesta!
Tännää meiltä pihasta kaadettiin muutama puu. Ihailtava ammattimetsuria työssään! Puut kaatu just sinne minne ne pitikin. :)
Nyt Franssin kaa ulos koivunoksia kerräileen ja jos niistä sais kransseja aikaseks. Ja jos ne onnistuu nii voisin muutaman myydäkkin , jos ketä kiinnostaa. Ilimotan sitten kun saan valamiiks!
Kommentit
Lähetä kommentti