Lämmintä leipää!
Hirmuset halut aamusella taas jottain leipoo - jospa vaikka leipee.
Löysin jokunen aika sitten hyvän ruissämpylöiden ohjeen. Tosin tuo nimi nyt ei ihan oo osuvin koska ruista on kyllä juuri, mutta alustuksessa on suurin osa vehnäjauhoja.
Lisäsin ohjeeseen vähän vehnäjauhoja ja teinkin vuokaleivän enkä sämpylöitä ja hiukan sekkaan ruiskasin oivariinii jossain vaiheessa.
Tässäpä ohje:
Juuri, joka tehdään tiiviiseen astiaan edellisiltana esim. lasipurkkiin
1dl vettä
1 dl ruisjauhoja
Taikina: 4 dl vettä
1/2 paketti hiivaa
2 rkl siirappia
1 rkl suolaa
1 dl ruisjauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä
n.10 dl vehnäjauhoja
Taikina alustetaan normaaliin tapaan, jonka jälkeen kohotus 1/2 tuntia. Leipävuoka kannatta voidella kevyesti jollakin rasvalla. Tästä taikina määrästä saa yhden oikein muhevan leivän tai sitten kaksi pienempää. taikina siis vuokaan ja vielä puolen tunnin kohotus.
Kohotuksen jälkeen 250 asteiseen uuniin paistumaan puoleksi tunniksi. Jos haluaa leipään rapsakan kuoren niin uunin pohjalle vo laittaa vesikupin höyryä antamaan.
Valmista leipää - nam!
Ensimmäinen kohotus |
Toinen kohotus
Kommentit
Lähetä kommentti